bloktrap

Bloktrap

Bloktrappen staan bekend om hun strakke en moderne uitstraling. Het bijzondere van deze trap zit in de vorm en de afwerking. 

Bloktrappen staan bekend om hun strakke en moderne uitstraling. Het bijzondere van deze trap zit in de vorm en de afwerking. Het stootbord en de treden staan namelijk in een hoek van 90 graden. De bloktrap lijkt in veel opzichten op de Z-trap. Het verschil is dat bij een Z-trap het stootbord schuin op de trede staat. Wij ontwerpen, produceren en monteren bloktrappen op maat.  

Wat zijn de eigenschappen van een bloktrap? 

Een bloktrap herken je – zoals de naam al zegt– aan de blokachtige vorm. De meeste bloktrappen zijn houten trappen waarbij de treden en het stootbord even dik zijn. Deze unieke vormgeving zorgt ervoor dat een bloktrap uitstekend staat in moderne interieurs. Daarnaast is een bloktrap veilig door de grote dikke treden en heb je veel keuze in de afwerking. 

Voor- en nadelen van een bloktrap 

Twijfel je of je een houten bloktrap wil kopen? Wij nemen die twijfel graag bij je weg door de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Voor advies op maat staan onze trapspecialisten je graag telefonisch of per mail te woord.  

Voordelen

Een bloktrap is een moderne trap met een minimalistische look. Daarnaast kent de trap veel praktische voordelen zoals: 

Veiligheid 

Een veilige trap is voor veel huishoudens met kinderen - of als ouder echtpaar - een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de aankoop van een trap. Bloktrappen behoren tot de categorie veilige trappen aangezien de treden meestal dik en breed zijn. Daarnaast hebben bloktrappen geen overhangende neus dat de kans op struikelen verkleint. Tot slot zijn bloktrappen dichte trappen, waardoor er ook niets of niemand tussendoor kan vallen. 

Tip: om het traplopen zo veilig mogelijk te maken, kun je anti-slipstrips of een trapprofiel aanschaffen. 

Veel mogelijkheden in uitvoering 

Een houten bloktrap is in verschillende uitvoeringen te produceren. Zo heb je onder andere keuze uit de volgende houtsoorten: grenen, eiken en beuken of een combinatie van verschillende houtsoorten. Het meest gebruikte houtsoort is grenen. Dit is relatief goedkoop en helemaal naar wens te bewerken. Bijvoorbeeld door je bloktrap in je gewenste kleuren te verven.  

Qua vorm kun je kiezen voor een bloktrap met bordes. Dit is een houten plateau tussen de treden. Naast de functionaliteit als rustpunt, geeft dit ook een unieke uitstraling. 

Moderne uitstraling 

Naast de functionaliteit van de trap, wordt design een steeds belangrijker onderdeel. De bloktrap is daar een goed voorbeeld van. Het strakke, minimalistische uiterlijk in combinatie met de subtiele afwerking zorgt voor een stijlvolle en moderne uitstraling. Ideaal voor in woonkamers waar een modern interieur leidend is.  

Weinig warmteverlies 

In tegenstelling tot open trappen, voorkomen dichte trappen warmteverlies. Warme lucht kan bij dichte trappen namelijk niet tussen de treden door ontsnappen. Naast dat het comfortabeler is, help jij je portemonnee en het klimaat ook een handje.  

Nadeel

Ondanks de zwaarwegende voordelen van een bloktrap, kent het ook een aantal nadelen. Deze nadelen zijn vooral van praktische aard en staan los van de functionaliteit, veiligheid en stijl. Zo heeft de bloktrap geen wel. Dit betekent dat de trap in de praktijk iets minder beloopbaar is.

Hoge prijs 

Een nieuwe houten bloktrap op maat is relatief duur. Dit komt omdat het ontwerpen in tegenstelling tot andere trappen veel tijd kost. Daarnaast wordt er veel hout gebruikt. Het maakt dan ook veel verschil uit of je kiest voor bijvoorbeeld eiken of grenen. Benieuwd naar de exacte prijs voor een bloktrap op maat? Maak dan gebruik van onze inmeetservice en we maken direct een passende offerte.  

Mogelijkheden bloktrap 

Vrijwel al onze trappen zijn in verschillende soorten uitvoeringen te verkrijgen. Daarnaast is het mogelijk om een bloktrap op maat te laten maken. Naast het materiaal, kun je ook kiezen voor de gewenste treedikte en afwerking. Onze experts helpen je graag met het maken een passende keuze. 

Grenen bloktrap 

De houtsoort met de beste prijs-kwaliteitverhouding is grenen. Grenenhout is relatief sterk, goed te bewerken en noesten vallen er niet uit. Daarnaast is grenen een van de betaalbaarste houtsoorten. Het grootste voordeel is dat je er qua afwerking veel kanten mee op kunt. Als je bijvoorbeeld een zwarte trap, witte trap of andere kleur trap wilt, is dat eenvoudig te bewerken.  

Treediktes 

Bij bloktrappen zijn de stootborden en treden vaak even dik. Hoe dik je het precies wilt hebben is afhankelijk van jouw eigen wensen, maar wij geven wel een advies. Dikke treden staan bekend om een robuuste, statige uitstraling. Slanke treden daarentegen staan in de boeken als subtiel en verfijnd.  

Trap met bordes of zonder bordes 

Je kunt kiezen voor een bloktrap met of zonder bordes. Een bordes is een plateau tussen de treden dat minimaal drie keer zo breed is als een normale trede. Het is als het ware een rustpunt. Daarnaast kan een bordes als richtingverandering fungeren. Let op: wil je een trap met een bordes? Houd er rekening mee dat dit veel meer ruimte in beslag neemt. Neem contact op met onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken.  

Bloktrap kopen 

Door de ruime keuze in trapmodellen en stijlen is het soms lastig een keuze te maken. Wij helpen je graag op weg door aandachtig naar je wensen te luisteren. Vervolgens kijken we vanuit onze expertise wat praktisch mogelijk is én wat zo goed mogelijk aansluit op hetgeen wat jij in je hoofd hebt.  

Kortom: wat voor trap je ook zoekt, onze experts helpen je graag met onder andere: meedenken, inmeten, ontwerpen en het plaatsen van de trap. Wil je de trap zelf plaatsen? Dan is het mogelijk om de trap als bouwpakket opgestuurd te krijgen.  

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op of kom langs!

Heb je een vraag over een trap of wil je meer informatie over onze producten en diensten? Wij zijn vijf dagen per week bereikbaar voor maatadvies. Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom in Joure (Friesland).
© 2022 AA Trappen / Privacy policy

© 2020 AA-Trappen

Privacy policy