bloktrap

Keepboomtrap

Een keepboomtrap is een traptype waarbij de treden optisch tegen de muur bevestigd zijn. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling.

De keepboomtrap is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Bijvoorbeeld als bloktrap of Z-trap. Het bijzondere van deze trap is dat je de planken aan de zijkant (bomen) niet ziet. Hoe dat precies zit en welke soorten kernboomtrappen er allemaal zijn lees je op deze pagina. 

Wat is een keepboomtrap? 

Bij een keepboomtrap worden de treden bovenop de trapbomen gemonteerd. Dit is zeer bijzonder en onderscheidend aangezien de treden bij de meeste trappen tussen de trapbomen wordt bevestigd. Optisch liggen de treden strak tegen de muur aan. In werkelijkheid is dit echter niet helemaal het geval, aangezien lang niet alle muren recht zijn en hout ruimte nodig heeft.

Voordelen

Een keepboomtrap is een ware blikvanger in een modern en/of strak interieur. De trappen zijn subtiel afgewerkt, kennen weinig detail en is qua kleur en stijl precies naar jouw wens te produceren. Andere voordelen van een keepboomtrap: 

  1. Moderne en strakke uitstraling doordat de trapboom niet zichtbaar is. 
  2. Veel mogelijkheden wat betreft houtsoort, stijl en afwerking. 
  3. Naast de functionaliteit is een keepboomtrap een decorstuk van je woning of bedrijfspand. 
  4. Uniciteit. Deze trapsoort is uniek in zijn soort.

Nadelen

Ondanks de velen voordelen, kent de keepboomtrap ook een aantal nadelen ten opzichte van andere trappen. Dit heeft vooral te maken met de gevolgen van de omvang en het model.

  1. Deze trap is niet geschikt voor elk woningtype. Benieuwd of deze trap in jouw woning past? Maak dan gebruik van onze meetservice. 
  2. Een keepboomtrap neemt iets meer ruimte in beslag dan normaal. 

Verschillende uitvoeringen

De keepboomtrap is in verschillende soorten en stijlen te verkrijgen. Zo kun je bij ons uit veel verschillende trapstijlen, houtsoorten en tredevormen kiezen. Afhankelijk van jouw wensen, de omvang van het trapgat én jouw budget kiezen we samen welke houten trap op maat bij jou past. Hierbij een overzicht van wat voor keepboomtrappen wij zoal maken. 

Combinatie keepboomtrap en Z-trap 

Een designtechnisch fraaie combinatie is een keepboomtrap met Z-treden. Een trap met Z-vormige treden wordt ook wel een Z-trap genoemd. Bij deze trappen zijn de treden en het stootbord vaak even dik. Doordat het stootbord schuin op de trede staat, ontstaat een strakke look. In combinatie met de keepboomconstructie, resulteert dit in een stijlvol afgewerkte moderne trap. Door de treedikte zijn de trappen ook nog eens veilig. 

Keepboomtrap met blok- of weltrede 

Afhankelijk van je voorkeur kun je voor verschillende soorten treden kiezen. Bij standaard trappen wordt gebruikt gemaakt van weltreden. Deze treden herken je doordat de trede een stukje over het stootbord uitsteekt. Het voordeel hiervan is vooral praktisch: je hebt namelijk een groot loopvlak. Wanneer je een strakkere afwerking wil, kun je het best kiezen voor bloktreden. Bij bloktreden zijn het stootbord en de treden kaarsrecht – in een hoek van 90 graden - afgewerkt. 

Keepboomtrappen modellen 

Vrijwel alle houten trappen kunnen in verschillende formaten worden gemaakt. Dit is vooral afhankelijk van de omvang van het trapgat en je wensen. Zo kan de keepboomtrap als rechte trap (steektrap) worden gemaakt, maar ook als spiltrap of kwarttrap. Om te weten welk trapmodel bij jou past is het zaak om eerst het trapgat in te meten en de afmetingen aan ons door te geven. Op basis daarvan weten we precies welk model trap het beste in jouw situatie past. Kom je er zelf niet uit? Dan kun je gebruik maken van onze trap inmeetservice (door heel Nederland). 

Keepboomtrap op maat 

Bij AA Trappen in Joure (Friesland), maken we houten keepboomtrappen op maat. Hoe jij je trap wil vormgeven kun je zelf bepalen. Zo kun je uit verschillende houtsoorten en treden kiezen. Standaard werken wij met grenen. Dit houtsoort is stevig, betaalbaar en goed te bewerken. Om die laatste reden heb je veel mogelijkheden voor de afwerking van jouw houten trap. Hardhoutensoorten zoals beuken en eiken vallen ook in de smaak, maar zijn wel prijziger. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek onze showroom of neem direct contact met ons op. 

Keepboomtrap kopen 

Op zoek naar een keepboomtrap voor in je huis of bedrijfspand? Wij maken jouw trapwensen waar door een passend aanbod te doen. Naast scherp geprijsde trappen, maken wij technisch geavanceerde designtrappen. Onze bouwkundig tekenaars zijn ervaren in het ontwerpen van trappen op maat. Of je nou alleen een houten trap bouwpakket wil óf dat we het hele proces voor je uit handen nemen: wij staan beide keren voor je klaar. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op of kom langs!

Heb je een vraag over een trap of wil je meer informatie over onze producten en diensten? Wij zijn vijf dagen per week bereikbaar voor maatadvies. Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom in Joure (Friesland).
© 2022 AA Trappen / Privacy policy

© 2020 AA-Trappen

Privacy policy