Nieuws

AA Trappen ontvangt KOMO-certificaat

Vanaf maart 2023 is AA Trappen in het bezit van het KOMO certificaat, waarmee het het negende bedrijf in Nederland is dat deze certificering heeft ontvangen. Het certificaat garandeert dat de trappen van AA Trappen worden geproduceerd volgens richtlijnen die periodiek door externe controleurs worden gecontroleerd. Bovendien voldoen de trappen die onder de KOMO-certificering vallen aan alle huidige wet- en regelgeving, inclusief de "nieuwe" WKB-regelgeving die vanaf 01-01-2024 van kracht zal zijn.

Bekijk hier het certificaat (PDF).

Fris uw trap offertes op; houtprijzen zakken in rap tempo.

Nagenoeg alles wordt duurder door de inflatie en de energiecrisis. Niemand weet waar dit eindigt. In deze spannende en onzekere tijd hebben dan ook veel houtverwerkende bedrijven grote voorraden aangelegd met "duur" hout. Terwijl het sluiten van de Russische grens heeft veroorzaakt dat de prijs van vuren en grenen hout in een vrije val is geraakt. Hoogste tijd dus om uw offertes aan te laten passen aan de "nieuwe" prijzen.

Neem contact met ons op, wij informeren u graag!

Vuren trappen, hoelang nog?

Er komt steeds meer vraag naar vuren constructiehout, denk aan HSB- en CLT-bouwmethoden. Voor zagerijen is het bijna niet meer lonend om hout op kwaliteit te sorteren. Het blijft bijzonder dat in grootschalige woningbouwprojecten in Nederland vele vurenhouten trappen worden geleverd.

Zelfs bij Ikea zie je geen vuren meubels. Onbegrijpelijk toch dat wij Nederlanders trappen van vurenhout maken, die een leven lang mee moeten gaan. Doordat de grens met Rusland gesloten is, is kwalitatief vurenhout schaars geworden. Het vurenhout is vaak ook nog behoorlijk vochtig (maximaal 17%) wat rampzalig is, omdat het voor problemen zoals scheurvorming en kraakproblemen zorgt.

Om deze problematiek te voorkomen gebruikt AA Trappen in Joure kurkdroog grenen hout met een maximaal vochtigheidsgehalte van circa 10 procent. De trappen komen allemaal in woningen te staan, een drogere plek is er niet. De trappen in de Nederlandse woningen drogen automatisch terug naar een evenwichtig vochtgehalte van circa 8 procent.

Kortom, ons advies: gebruik grenen hout met maximaal 10 procent vocht om klachten zoals scheurvorming en kraak te voorkomen!

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op of kom langs!

Heb je een vraag over een trap of wil je meer informatie over onze producten en diensten? Wij zijn vijf dagen per week bereikbaar voor maatadvies. Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom in Joure (Friesland).
© 2022 AA Trappen / Privacy policy

© 2020 AA-Trappen

Privacy policy