z-trap

Z-trap

De Z-trap staat bekend om de stijlvolle en moderne uitstraling. Het bijzondere van deze trap zit in de vorm. Heb je interesse in een houten Z trap? Bezoek onze showroom in Joure. Wij hebben de grootste trappen showroom van Nederland. In onze showroom tref je meerdere Z-trappen aan. Ook Z-trappen van eikenhout.

Z-trap

Waar komt de naam: Z-trap, eigenlijk vandaan? Wanneer je deze trap van de zijkant bekijkt, zie je de vorm van een z. Omdat de stootborden van de trap, schuin op de trede worden geplaatst, ontstaat een z-achtige vorm. Wij ontwerpen, produceren én leveren houten Z-trappen in verschillende uitvoeringen. Meer inspiratie opdoen? Bezoek dan onze showroom in Joure, Friesland.

AA Trappen Joure Friesland
AA Trappen Joure, Friesland

De eigenschappen van een Z-trap 

De meeste Z-trappen zijn dichte houten trappen waarbij de treden en het stootbord vaak even dik zijn. Doordat het stootbord schuin op de trede staat, ontstaat een moderne look. Een ander kenmerk van deze trap is de bovengemiddelde treedikte. Naast de unieke vormgeving en functionaliteit, zorgt het voor veiligheid. Daarom is dit trapmodel uitermate geschikt voor ouderen en kleine kinderen. Voordat je een Z-trap koopt. Is het belangrijk om te voelen en ervaren hoe deze trap loopt. Daarom is een bezoek aan onze showroom een absolute aanrader!

Voor- en nadelen van een Z-trap 

Twijfel je of een houten trap met Z-treden iets voor jou is? Om je zo goed mogelijk op weg te helpen, vertellen wij graag de voor- en nadelen. Maak daarom een afspraak via de onderstaande button of neem contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina. Op basis van jouw wensen en de indeling van jouw huis, kunnen we goed inschatten of een Z-trap de beste keuze is.

Z-trap uit onze eigen fabriek

Het grote voordeel van AA Trappen is dat wij niet alleen jouw Z-trap ontwerpen, inmeten en monteren. Maar ook in eigen fabriek maken. Alle communicatie omtrent te trap verloopt via ons: AA-trappen. Wel zo prettig!

Voordelen van een Z-trap

De Z-trap is de laatste jaren in populariteit gestegen. Dit komt mede door de moderne uitstraling en de mogelijkheid om de trap in verschillende uitvoeringen te laten ontwerpen. Daarnaast heb je minder kans op een kraaktrap.

Veiligheid

Het grootste kenmerk van veilige trappen zijn brede traptreden. De Z-trap behoort tot die groep. Daarnaast kent deze trap – in tegenstelling tot veel andere gesloten trappen – geen overhangende neus. Dit verkleint de kans om met je schoen te blijven haken waardoor je struikelt. Om het traplopen nóg veiliger te maken, is het raadzaam om anti-slipstrips of een trapprofiel aan te schaffen

Veel mogelijkheden in uitvoering

Een houten Z-trap leent zich perfect om in verschillende uitvoeringen te produceren. Zo kun je onder andere kiezen voor een: Z-trap met onderkwart, Z-trap met bovenkwart, een steektrap óf een geheel op maat gemaakte trap. Daarnaast is het mogelijk om het hout in verschillende kleuren af te laten werken.

Moderne uitstraling

Waar een trap voorheen vooral een functioneel element was, is het de laatste jaren uitgegroeid tot een stijlelement en verfraaiing van je woning of kantoor. De Z-trap is hét schoolvoorbeeld van functionaliteit gecombineerd met design. De strakke minimalistische look is te danken aan amper zichtbare naden.  

Weinig warmteverlies

Dichte trappen – zoals de Z-trap – zorgen voor minder warmteverlies ten opzichte van open trappen. Hierdoor voorkom je dat warme lucht onnodig naar de bovenverdieping ontsnapt of andersom. Bovendien is het beter voor de portemonnee én het milieu. Kortom: een stijlvolle en duurzame trap. 

Ruimte onder de trap

Ondanks dat een Z-trap relatief groot is en daardoor behoorlijk wat ruimte overneemt, kun je wel slim met die ruimte omgaan. Bijvoorbeeld door de ruimte onder te trap in te richten als opbergkast of toilet. Benieuwd naar hoe een Z-trap het best in jouw woning past? Maak een afspraak in onze showroom. Wij maken op basis van jouw afmetingen een 3-D tekening van de Z-trap en een offerte op maat.

Nadelen van een Z-trap

Ondanks de velen voordelen van een Z-vormige trap, kent het ook een aantal nadelen. Deze nadelen zijn vooral van praktische aard en staan los van de functionaliteit, veiligheid en stijl.  

Hoge prijs

Een nieuwe houten Z-trap op maat is tegenstelling tot veel andere trappen relatief duur. Tijdens de ontwerpfase moet elke trede los ontworpen worden. Een andere grote factor in de prijs is de houtsoort. Grenen is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan eiken. Dat in combinatie met de trapvorm, maakt het lastig om in te schatten wat een houten Z-trap je precies gaat kosten. Na het inmeten krijgen we helder in beeld wat het zal kosten. 

Minder ruimtelijk

In tegenstelling tot open trappen, zijn dichte Z-trappen iets massiever en statiger. Met andere woorden: het neemt meer ruimte in beslag en verkleint soms de lichtinval van buiten. Daar tegenover staat het strakke design en de duurzaamheid. Boven kun je de ruimte die wél onder de trap overblijft slim benutten.

Verschillende soorten Z-trappen

De meeste z-trappen zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Naast het materiaal - zoals bijvoorbeeld hardhout of grenen - kun je ook kiezen voor de gewenste trapvorm, treedikte en afwerking. Onze specialisten helpen je graag met het maken een passende keuze.

Trap op maat

Trappen zijn in tientallen verschillende vormen en maten te produceren. De twee grootste factoren die van invloed zijn op de totstandkoming van de juiste trapvorm zijn: jouw wensen en de beschikbare ruimte. Zo kan het voorkomen dat een relatief simpele houten steektrap bij je past, of dat je genoodzaakt bent om te kiezen voor een trap met kwartdraai. We denken graag met je mee en nemen de tijd om je te helpen.

Afwerking

Details zijn bij trappen minstens zo belangrijk als bijvoorbeeld de trapvorm en de treden. Zo heb je ruime keuze uit verschillende leuningen, kun je de trap met verschillende soorten kleuren oliën bedekken én is het mogelijk om ruimte voor ledstrips in te laten frasen. Daarnaast kun je bij de afwerking rekening houden met antislipstrips, trapbedekking of trapprofiel. 

Treediktes z-trap

In tegenstelling tot veel andere trapsoorten zijn de stoorborden en treden even dik. De dikte kun je zelf bepalen. Dikke treden staan bekend om hun robuuste en statige uiterlijk, slanke treden voor subtiliteit en verfijndheid. Na het inmeten heb je de mogelijkheid om mee te kijken in de 3D-tekening. Op basis daarvan kun je zien welke treedikte het best bij jou past.  

Houtsoort

Je kunt bij ons uit verschillende houtsoorten kiezen. De meest gebruikte houtsoorten zijn: grenen, eiken, en mahonie. Daarnaast kun je kiezen voor een combinatie van verschillende houtsoorten. In onze showroom hebben we verschillende samples van de houtsoorten. Zo kun je precies zijn welke houtsoort + houtbewerking bij jou interieur past.

Z-trap kopen

Sinds 1998 zijn wij de trappenspecialist van Nederland. Wij weten precies wat de dillema's zijn bij het kiezen en kopen van een trap. Het is een belangrijke keuze die direct verband houdt met het design en de uitstraling van je woning of kantoor. Wij helpen je graag van A tot Z met het uitzoeken van een nieuwe trap op maat. Daarnaast kun je gebruik maken van onze inmeetservice en trapmontagedienst. Afspraak maken? Plan een afspraak in onze showroom en spreek met één van onze experts. 

Meer informatie over de z-trap?

Vul het onderstaande contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Dankjewel!

Blank Form (#1)

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op of kom langs!

Heb je een vraag over een trap of wil je meer informatie over onze producten en diensten? Wij zijn vijf dagen per week bereikbaar voor maatadvies. Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom in Joure (Friesland).
© 2022 AA Trappen / Privacy policy

© 2020 AA-Trappen

Privacy policy