Basis trap

Basistrap

Ben je op zoek naar een basis trap voor in je woning of kantoor? Bij AA trappen hebben we een ruim assortiment houten basistrappen in verschillende stijlen en formaten. In onze showroom te Joure kun je alle verschillende basistrappen bekijken en belopen. Op basis van jouw wensen maken wij een aanbod op maat. Plan daarom vandaag nog een afspraak!

Onze basistrappen zijn van hoge kwaliteit en zijn scherp geprijsd. Daarnaast heb je veel keuze in de afwerking van de trap. Ons doel is om in samenwerking met de klant tot de gewenste trap te komen. 

Ruim assortiment basistrappen 

Bij AA trappen in Joure (Friesland) kun je terecht voor een topkwaliteit basistrap. Naaste exclusieve designtrappen en op maat gemaakte trappen van verschillende materialen, vind je bij ons ook basis trappen. Dit zijn betaalbare trappen van uitstekende kwaliteit. Het grote voordeel van basistrappen is dat ze relatief snel ontworpen en geproduceerd kunnen worden. En dus snel "in" huis.

Basistrap van grenen (Vuren = Grenen)

Ook een basistrap maak je niet van vuren hout. Nederland is een bijzonder land qua trappenbouw. In tegenstelling tot veel andere Europese landen, worden de meeste trappen hier van vurenhout gemaakt. Wij doen het anders, beter en efficiënter. AA trappen kiest bewust voor grenen in plaats van vuren. Grenenhout is sterker, beter te bewerken en noesten vallen er niet uit. Bovendien drogen wij grenen terug naar 11 procent vocht. Hierdoor hebben wij amper last van kromtrekking en krimpende treden. Een probleem dat je bij vuren vaak wél ziet. 

Grenen is normaal gesproken duurder dan vuren. Maar aangezien grenen makkelijker te bewerken is, wordt het productieproces versneld. Dit compenseert de aanschafprijs. Met andere woorden: wij bieden grenen voor de prijs van vuren. Het is uiteraard ook mogelijk om een hardhouten trap aan te schaffen, zoals een eiken trap.

Type basistrappen 

Basis trappen kennen veel verschillende stijlen en formaten. Om je een beeld te geven welke trappen tot basistrappen behoren, leggen we je graag uit welke soorten en stijlen trappen hier toe behoren. 

Steektrap 

De eenvoudigste trapstijl is een rechte houten trap, ook wel een steektrap genoemd. Deze dichte trap gaat van onder, recht omhoog naar boven. De trap wordt omringt met twee zijkanten (trapbomen). Normaal gesproken heeft een basistrap tussen de 10 en 15 treden. Of een basistrap in jouw woning of bedrijfspand past, hangt af van de ruimte die je in je trapgat hebt. Met behulp van onze inmeetservice, weet je precies wat wel en niet past. 

Bovenkwart en onderkwart 

Om een trap ruimtelijk en efficiënt in te richten, kiezen veel mensen voor een basistrap met boven- en/of onderkwart. Dit houdt simpelweg in dat de trap; onder, boven óf onder en boven een kwartslag draait. In de basis zijn deze houten trappen eenvoudig te ontwerpen, produceren en plaatsen. Vandaar dat wij ze als basistrappen beschouwen. Echter zijn er tal van mogelijkheden om de trappen (en leuningen) naar wens in te richten. Onder andere in combinatie met verschillend materiaal. 

Open of dichte trap 

Tijdens het aankoopproces van een basistrap staat vaak één vraag centraal: wil je een dichte trap of een open trap? Voor beide mogelijkheden valt wat te zeggen, dus vatten we de voor- en nadelen kort samen. Een open trap heeft een ruimtelijke uitstraling met veel lichtinval. Een dichte trap daarentegen houdt de warmte goed vast en isoleert beter qua geluid. Bovendien kun je de ruimte onder de trap bij een dichte trap goed benutten. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een wc of trapkast.  

Wat kost een basistrap? 

Hoeveel een trap kost hangt vooral af van het gebruikte houtsoort en de soort trap. Hoe meer draaiingen, combinaties van materialen en gedetailleerde afwerkingen, hoe duurder de trap wordt. Het tekenen van de trap kost dan meer tijd net als de productie ervan. Over het algemeen kost een basistrap tussen de €1.700,- en €2.700,- euro. Na een meting van het trapgat en het bespreken van jouw wensen, stellen we een offerte op. Als alles naar wens is, laten we de trap zo snel mogelijk in productie gaan. De levertijd van een basistrap is tussen de 3 en 6 weken. 

Basistrap kopen 

AA Trappen combineert ruim 24 jaar vakmanschap met efficiënt en duurzaam werken. Onze experts zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van houten trappen op maat. Voor ieder zijn of haar wens maken wij een passend aanbod dat perfect aansluit op jouw wensen. Naast scherp geprijsde standaard trappen, maken wij technisch geavanceerde designtrappen. 

Wat voor trap je ook zoekt: wij helpen je graag met onder andere: inmeten, ontwerpen en het plaatsen van de trap. Ben je zelf handig? Dan is het mogelijk om zelf een trapbouwtekening in te sturen, zodat wij – na een korte check – overgaan tot productie. Vervolgens kun je het steektrap bouwpakket ophalen of laten verzenden. Enthousiast? Wees welkom in onze showroom in Joure.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op of kom langs!

Heb je een vraag over een trap of wil je meer informatie over onze producten en diensten? Wij zijn vijf dagen per week bereikbaar voor maatadvies. Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom in Joure (Friesland).
© 2022 AA Trappen / Privacy policy

© 2020 AA-Trappen

Privacy policy