bordestrap

Bordestrap

De bordestrap staat bekend om de stijlvolle en moderne uitstraling. Het bijzondere van deze trap zit in de vorm. Heb je interesse in een bordes trap? Bezoek onze showroom in Joure. Wij hebben de grootste trappen showroom van Nederland. Wanneer je een afspraak maakt in onze showroom, maken wij een 3D tekening van jouw eigen trap. Maak daarom vandaag nog een afspraak direct online!

Bordestrap

Waar komt de naam: bordestrap, eigenlijk vandaan? Het woord 'bordes' betekent: verhoogd platform dat bereikbaar is via een aantal treden. Vaak wordt dit type trap gebruikt als het nodig is om de looprichting te veranderen. We onderscheiden een aantal bordessen: overloopbordes, hoekbordes en dubbel hoekbordes. Inspiratie opdoen? Bekijk deze Instagram bordessen fotopagina.

bordestrap
Verschillende type bordes trappen
AA Trappen Joure Friesland
AA Trappen Joure, Friesland

De eigenschappen

De belangrijkste eigenschap van dit type trap is het platform. Een bordestrap is voorzien van één of meerdere platformen. Deze bordessen zijn rustpunten in de trap. Deze platformen (bordessen) zijn minimaal 4x zo groot als de traptreden. Wij ontwerpen, maken en installeren al vele jaren bordestrappen. Het is één van onze favoriete trapmodellen.

Extra veilig

Door het tussenplateau is een bordestrap extra veilig. Voor bijvoorbeeld grote warenhuizen en magazijnen kan dit type trap wenselijk zijn. Ben je op zoek naar een chique en sierlijke uitstraling? Dan zit je met de keuze voor dit type trap helemaal goed. Twijfel je nog tussen een wenteltrap en bordestrap? Wij zijn je graag van dienst om je te helpen de juiste keuze te maken.

Type bordessen

Er zijn 2 verschillende bordessen. Het afstapbordes. Dit bordes wordt aan de bovenzijde of onderzijde van de trap geplaatst. Het tussenbordes is het plateau dat in de midden van een trap wordt geplaatst. Tussenbordessen zie je meestal bij rechte trappen wanneer de looprichting wijzigt.

Voors en tegens

Een bordestrap is een zeer ruimte trap en fijn om op en af te lopen. Perfect wanneer rustpunten gewenst zijn. Het enige nadeel van deze trap is de ruimte die het inneemt. Heb je een plafond hoger dan 4 meter, dan is deze trap zelfs verplicht volgens het bouwbesluit.

Eigen fabriek

Het grote voordeel van AA Trappen is dat wij niet alleen jouw trap ontwerpen, inmeten en monteren. Maar ook in eigen fabriek maken. Alle communicatie omtrent te trap verloopt via ons: AA-trappen. Wel zo prettig!

Houtsoort trap

Je kunt bij ons uit verschillende houtsoorten kiezen. De meest gebruikte houtsoorten zijn: grenen, eiken, en mahonie. Daarnaast kun je kiezen voor een combinatie van verschillende houtsoorten. In onze showroom hebben we verschillende samples van de houtsoorten. Zo kun je precies zien welke houtsoort + houtbewerking bij jou interieur past. Metalen traphekken behoren ook zeker tot de extra opties.

houtsoorten AA Trappen
houtsoorten AA Trappen

Bordestrap kopen

Sinds 1998 zijn wij de trappenspecialist van Nederland. Wij weten precies wat de dillema's zijn bij het kiezen en kopen van een bordestrap. Het is een belangrijke keuze die direct verband houdt met het design en de uitstraling van je woning, winkelpand of kantoor. Wij helpen je graag van A tot Z met het uitzoeken van een nieuwe trap op maat. Daarnaast kun je gebruik maken van onze inmeetservice en trapmontagedienst. Afspraak maken? Plan een afspraak in onze showroom en spreek met één van onze experts. 

Meer informatie?

Vul het onderstaande contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Dankjewel!

Blank Form (#1)

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op of kom langs!

Heb je een vraag over een trap of wil je meer informatie over onze producten en diensten? Wij zijn vijf dagen per week bereikbaar voor maatadvies. Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom in Joure (Friesland).
© 2022 AA Trappen / Privacy policy

© 2020 AA-Trappen

Privacy policy