Kenmerken van een moderne trap 

De meeste moderne trappen herken je door de rechte, strakke vormen. Voor de rest kun je met moderne trappen qua stijl alle kanten op. Zo is het mogelijk om hout te combineren met andere houtsoorten of bijvoorbeeld staal of glas. Kortom: een stijlvolle trap voor in woningen of kantoren met een modern interieur. 

Waarom kiezen voor een moderne trap? 

Twijfel je of je een moderne trap wilt? Om je zo goed mogelijk op weg te helpen, bespreken we bij elke trapsoort de voor en tegens. Op basis daarvan kun je een gegronde afweging maken. Kom je er na het lezen nog niet uit? Neem dan contact op met onze experts via het contactformulier, of kom langs in onze showroom in Joure (Friesland). 

Populair en tijdloos 

Omdat steeds meer mensen voor een modern interieur kiezen, zijn moderne trappen in populariteit gestegen. Naast dat de stijl van de trap er vaak prachtig uit ziet, kennen moderne trappen veel praktische voordelen. Zo is het bewerken naar eigen stijl simpel, omdat wij veelal met grenenhout werken. Andere voordelen zijn: 

Goedkoop 

In vergelijking met klassieke trappen van massief hout (eikenhout of beukenhout), zijn moderne trappen een stuk goedkoper. Dit prijsverschil kan oplopen tot duizenden euro's. Moderne trappen – ook wel designtrappen genoemd - worden veelal gemaakt van grenen. Dat houtsoort is betaalbaar, gemakkelijk te produceren en goed te bewerken.  

Veel mogelijkheden in uitvoering 

Zowel qua stijl als qua vormgeving, kun je met moderne trappen veel kanten op. In de afgelopen 24 jaar hebben we een divers portfolio aan designtrappen opgebouwd. Hierbij moet je denken aan een zwevende trap, een trap met glazen elementen, trap met stalen elementen en een trap met gecombineerde houtsoorten. Inspiratie opdoen? Bekijk onze online 3D-gallerij of bezoek onze showroom in Joure (Friesland). 

Verschillende soorten moderne trappen 

Bijna alle houten trappen zijn in verschillende uitvoeringen en stijlen te verkrijgen. Sterker nog: het is mogelijk een trap op maat door ons te laten maken. Je bent vrij in het kiezen van onder andere de gewenste trapvorm, materiaalgebruik, treedikte, afwerking en leuning. Kom je er zelf niet uit? Wij helpen je graag met het maken van een passende keuze. 

Zwevende trap 

De bekendste moderne trap is de zwevende trap of de keepboomtrap. Aangezien de treden vaak in de muur worden verankerd, lijkt het net alsof de treden zweven. Dit geeft een stijlvol en modern effect. Een bijkomend voordeel is de ruimtelijkheid en de vergrote lichtinval. De treden zijn geheel naar wens in te richten. Net als de afwerking in de vorm van olie, verf of een ander materiaal. Afhankelijk van het trapgat kunnen we zwevende trappen in alle mogelijke vormen ontwerpen. Het produceren en monteren van een zwevende trap lijkt eenvoudig, maar niets is minder waar. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Z-trap 

Een andere populaire moderne trap is de Z-trap. De naam is afgeleid uit de vorm. In tegenstelling tot normale gesloten trappen, staat het stootboord schuin op de treden. Dit zorgt voor een modern en stijlvol Z-effect. Door de strakke afwerking, zie je amper zichtbare naden. De traptreden zijn naar eigen wens te ontwerpen wat betreft houtsoort, dikte en kleur. Naast het uiterlijk is de Z-trap functioneel en veilig. 

Moderne open trap 

Modern interieur en modern design staan bekend om eenvoud, rechte hoeken en een strakke look and feel. Een open trap voldoet aan die eisen. Door het ontbreken van een stootbord, krijg je een ruimtelijk en licht effect. Hierdoor maakt het 'massieve’ plaats voor ruimtelijk gevoel in je woonkamer. Het is mogelijk om verschillende hout- en materiaalsoorten met elkaar te combineren. 

Moderne gesloten trap 

Hoewel veel moderne trappen open trappen zijn, kun je ook kiezen voor een moderne gesloten trap. Bij deze trapstijl worden de treden met elkaar verbonden door het stootbord. Dit zorgt voor een stuk veiligheid en een klassieke uitstraling. Het onderscheidende aspect van een moderne gesloten trap zit in de combinatie van vormgeving. Zo is het mogelijk om klassieke elementen te combineren met een moderne uitstraling. Z-trappen en bloktrappen zijn daar goede voorbeelden van.

Moderne trap van verschillend materiaal 

Veel geïnteresseerden in moderne trappen kiezen voor een combinatie van materialen. Denk hierbij aan houten treden gecombineerd met een stalen leuning, het gebruik van verschillende houtsoorten of het afwerken in verschillende kleuren. Bij AA trappen is je trap geheel naar wens in te richten. Wij denken graag met je mee, laten je voorbeelden zien en houden je betrokken bij het ontwerpproces.  

Afwerking van een moderne trap 

Bij een moderne trap is de afwerking van groot belang. Je trap vormt immers een groot onderdeel van je interieur en staat er niet alleen voor de functionaliteit. Wij hebben samples van verschillende soorten houtafwerkingen. Daarnaast krijgen we steeds meer aanvragen voor ledverlichting in de trappen. Ook daar houden wij rekening mee in de tekenfase. Met andere woorden: de afwerking van de trap kan geheel naar wens.

Moderne trap kopen 

Na ruim 24 jaar actief te zijn als een van de grootste trappenexperts van Nederland, weten we exact waar particulieren en bedrijven tegen aanlopen bij het kiezen van een moderne trap. Zo zijn de mogelijkheden bijvoorbeeld sterk afhankelijk van de ruimte (trapgat) en het beschikbare budget. Wij helpen je graag van A tot Z met het uitzoeken van een moderne trap op maat. Daarnaast kun je gebruik maken van onze inmeetservice en trapmontagedienst. Wil je de trap zelf monteren? Dan versturen wij de trap als bouwpakket of kun je de trap komen halen bij onze trapfabriek in Joure (Friesland). 

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op of kom langs!

Heb je een vraag over een trap of wil je meer informatie over onze producten en diensten? Wij zijn vijf dagen per week bereikbaar voor maatadvies. Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom in Joure (Friesland).
© 2022 AA Trappen / Privacy policy

© 2020 AA-Trappen

Privacy policy