historie-aatrappen

Historie

Sinds jaar en dag is Pieter Hania het gezicht van AA Trappen. Op het eilandje Bud in Grou begon het allemaal.

In 24 jaar tijd is AA Trappen uitgegroeid tot toonaangevende trappenfabriek in Nederland. De oorsprong van het bedrijf ligt op het eilandje Burd, ten oosten van Grou (Friesland) dat alleen met een pondje bereikbaar is. Daar begon Pieter Hania in 1998 als eind twintiger met het maken van trappen in een schuur op het boerenerf van zijn ouders. Hij ontdekte dat er vraag was naar exclusieve trappen en begon onder de naam A en A Trappen. 

In de beginjaren fabriceerde A en A Trappen voornamelijk speciale trappen waar de grotere fabrieken door de grote tijdsinvestering liever niet aan begonnen. Het bleek een gat in de markt: de aanvragen stroomden binnen, waardoor Hania na een aantal jaar genoodzaakt was te verhuizen. 

Zo gezegd, zo gedaan. Een kleine acht jaar later bouwde Hania een gloednieuw bedrijfspand van maar liefst 2.000 vierkante meter langs de A7 in Joure. Deze plek was in veel opzichten een vooruitgang ten opzichte van de schuur bij zijn ouders. Zo was er ruimte voor een uitgebreide showroom en was de locatie qua transport een stuk efficiënter. Op het moment van de nieuwe aanbouw had Hania drie mensen in dienst. 

Na een productiedip door de kredietcrisis in 2008, groeide en innoveerde AA Trappen gestaag door. Nu – in 2022 – is AA Trappen uitgegroeid tot toonaangevende trappenfabrikant in Nederland. Het bedrijf staat bekend om hun kwaliteitstrappen, scherpe prijzen, snelle levering en uitstekende service. Hania weet door zijn brede kennis en passie voor het vak altijd in te spelen op de behoeften van de klant.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op of kom langs!

Heb je een vraag over een trap of wil je meer informatie over onze producten en diensten? Wij zijn vijf dagen per week bereikbaar voor maatadvies. Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom in Joure (Friesland).
© 2022 AA Trappen / Privacy policy

© 2020 AA-Trappen

Privacy policy