Wet kwaliteitsborging AA Trappen Joure

Nieuwe wet per 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 geldt de wet Wkb: Wet kwaliteitsborging. Deze wet verplaatst de toetsing aan bouwtechnische eisen van een bouwwerk van gemeente naar een onafhankelijk partij. De zogenoemde kwaliteitsborger. Deze wet wordt gefaseerd ingevoerd.

Wat betekent deze wet?

Bewoners en gebruikers willen kwalitatief goede gebouwen. De binnentrap is een vast onderdeel van bijna ieder gebouw. Het is belangrijk om trappen te kopen bij een partij die voldoet aan de eisen van deze nieuwe wet. AA Trappen voldoet aan deze eisen.

Meer toezicht in de bouw

De overheid wil meer toezicht en controle in de bouw. Zodat jouw bedrijf, zich aan de geldende regels houdt. De wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) gaat hiervoor zorgen.

Voor welke bouwwerken geldt dit?

Het nieuwe stelsel geldt eerst alleen voor bouwwerken in de laagste gevolgklasse. Dit zijn bijvoorbeeld eengezinswoningen en kleinere bedrijfspanden. Dat geeft alle betrokken partijen de kans om ervaring op te doen met de nieuwe werkwijze voor toezicht in de bouw.

AA Trappen voldoet aan deze wet

AA Trappen is sinds maart 2023 KOMO gecertificeerd. Wij zijn het 9e bedrijf in Nederland dat deze certificering heeft ontvangen. Alle eisen die de Wkb (Wet kwaliteitsborging) stelt aan de levering van trappen worden gecontroleerd door KOMO. Wanneer je trappen bij ons bestelt hoef je je geen zorgen te maken over de Wkb. Dit bespaart veel tijd en geld. Gedetailleerde informatie aangaande deze wet Wkb vind je via deze link: Rijksoverheid

Meer informatie

Voor meer informatie omtrent deze nieuwe wet neem contact met ons op via:

info@aatrappen.nl of tel. 0513 436 380

Komo keurmerk AA trappen Joure
Komo keurmerk AA trappen Joure

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op of kom langs!

Heb je een vraag over een trap of wil je meer informatie over onze producten en diensten? Wij zijn vijf dagen per week bereikbaar voor maatadvies. Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom in Joure (Friesland).
© 2022 AA Trappen / Privacy policy

© 2020 AA-Trappen

Privacy policy