spiltrap

Spiltrap

Een spiltrap (ook wel draaitrap of wenteltrap genoemd) is een ruimtebesparende ronde trap die om de centrale spil naar boven draait. Deze trapsoort is ideaal voor kleine ruimtes met kleine trapgaten.

Daarnaast geven spiltrappen optisch gezien een retro look. Het enige aspect waar je op inlevert is functionaliteit; het zijn niet de veiligste en best begaanbare trappen. Wil je erachter komen of een spiltrap wel of niet wat voor jou is? Lees dan snel verder of neem direct contact met ons op. 

Wat is een spiltrap? 

Een spiltrap (draaitrap) is de meest ruimtebesparende trap die er is. De traptreden draaien ongeveer 180 graden om de spil heen waardoor er maar een klein trapgat nodig is. Dit traptype zie je vooral terug in kleine woningen, als trap naar zolder of in een bijruimte zoals een schuur of loods. Maar ook als functioneel decorstuk in bijvoorbeeld een showroom. Wij ontwerpen en produceren wenteltrappen op maat met verschillende materiaalsoorten. De meest verkochte draaitrap is de stalen spiltrap met houten elementen. 

Eigenschappen van een spiltrap

Het grootste herkenningspunt van de spiltrap is de draai die erin zit. Om die reden wordt dit traptype ook vaak 'draaitrap’ genoemd. Als je op een spiltrap van de ene naar de andere verdieping loopt, loop je als het ware in een draai naar boven. Dit traptype kent veel verschillende soorten en maten. Zo kun je onder andere kiezen voor een houten, stalen, open én dichte spiltrap. Benieuwd of een spiltrap oftewel een wenteltrap in jouw woning of bedrijfsruimte past? Maak gebruik van onze inmeetservice om erachter te komen welke mogelijkheden er zijn. 

Voor- en nadelen van een spiltrap 

Om de juiste trap voor de juiste situatie te kiezen, is het van belang de voor- en tegens goed tegen elkaar af te wegen. Zo is een draaitrap optisch gezien mooi en bespaart het veel ruimte. Daar tegenover staat dat het niet de veiligste trap voor kleine kinderen en ouderen is. 

Voordelen van een spiltrap 

Nadelen van een spiltrap 

Materialen en uitvoeringen 

Aangezien de meeste trappen van hout zijn, is de spiltrap een uitzondering. Dit zijn namelijk vooral stalen trappen. De flexibiliteit van staal maakt het afwerken eenvoudig. Zo is de leuning vaak direct verbonden met de treden die cirkelvorming naar boven lopen. Naast het gebruik van staal, kun je ook kiezen voor een houten afwerking. Ook wel houten spiltrap genoemd. We zien vooral veel stalen spiltrappen met houten treden. Zaken als de treedikte, afwerking en de kleur zijn allemaal naar wens te bepalen. Daarnaast geven wij advies of een spiltrap in jouw situatie de beste keuze is of dat een andere trapsoort beter past. Jouw wensen, de thuissituatie en natuurlijk de afmetingen van het trapgat vormen daarin de leidraad. 

Wenteltrap kopen

Net als alle andere trappen, kun je wenteltrappen (spiltrappen) in allerlei verschillende formaten en uitvoeringen laten maken. Zo kun je kiezen voor een retro design: een stalen spiltrap met eikenhouten treden. Of juist voor een strak en modern design: een zwarte trap. Voor spiltrappen in nieuwbouwwoningen zijn er bepaalde vereisten omtrent de staplengte en stapgrootte. Wij zijn op de hoogte van de laatste wetgevingen en denken graag met je mee over het kiezen van de juiste trap. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op of kom langs!

Heb je een vraag over een trap of wil je meer informatie over onze producten en diensten? Wij zijn vijf dagen per week bereikbaar voor maatadvies. Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom in Joure (Friesland).
© 2022 AA Trappen / Privacy policy

© 2020 AA-Trappen

Privacy policy