trap-bekleden

Ideeën om je trap te bekleden

Ben je van plan je trap te bekleden? Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden en blaas je trap nieuw leven in. De populairste mogelijkheden zijn tapijt, PVC en laminaat.

De mogelijkheden om je trap te bekleden

Je huidige trap renoveren? Dat kan gemakkelijk met trapbekleding, PVC of laminaat. Het fijne hiervan is dat de trap er hierdoor als nieuw uit komt te zien. Weliswaar niet met de oorspronkelijke houtkleur, maar wel met gloednieuw ander materiaal zoals bijvoorbeeld PVC. Het is een stuk goedkoper dan een nieuwe trap kopen. Vooral als je voor tapijt kiest. Qua kleur kun je alle kanten op. Wil je een zwarte trap? Dan kun je bijvoorbeeld zwart tapijt kiezen of donker vinyl. Met andere woorden: de mogelijkheden om je trap te bekleden zijn eindeloos. Hierbij de populairste opties op een rijtje:

Vooral het bekleden met tapijt kent veel voordelen: het beschermt, werkt geluiddempend en het verbetert te akoestiek. Echter zijn de meningen over of het mooi is verdeeld. Gelukkig zijn er mogelijkheden in overvloed.

Open trap bekleden

Als je een open trap wil bekleden heb je niet te maken met een stootbord. Dit zorgt ervoor dat de trap eenvoudiger te bekleden is. Vooral als je de trap besluit enkelvoudig te bekleden. Dit houdt in dat het tapijt alleen op de bovenzijde van de trede wordt vastgemaakt. Dubbelzijdig bekleden behoort ook tot de mogelijkheden. Qua trapbekleding heb je keuze uit honderden verschillende soorten bekleding. Zelfs uit leren trapbekleding! Wij van AA Trappen leveren uitsluitend nieuwe trappen en leveren geen tapijt. We raden je daarom aan een andere partij te zoeken voor het leveren van tapijt, Carpetright of de Karwei bijvoorbeeld. Wel geven we graag advies over de mogelijkheden rondom trapbekleding voor een open trap.

Trap bekleden met PVC

Je trap bekleden met PVC is misschien wel de mooiste manier om je trap te renoveren. Het geeft namelijk direct een nieuwe look en je hebt keuze uit veel verschillende soorten PVC. Je trap zelf bekleden met PVC is een flinke klus, maar het levert fantastisch resultaat op. Het meeste werk zit in het schoonmaken van de trap. Oude lijmresten, randjes en andere oneffenheden moeten eerst worden verwijderd, voor het PVC er op kan worden geplakt. Bovendien is het belangrijk om het pvc precies goed te snijden. Als je zelf dus niet zo handig bent, is het aan te raden dit uit te besteden aan een aannemer.

Wat kost een trap bekleden?

Trapbekleding is duur. Soms net zo duur als een nieuwe trap kopen. Gelukkig zijn er ook goedkope opties zoals tapijt (zonder ondertapijt). Kosten ervan bedragen ongeveer €400,- a €600,-. Het bekleden mét ondertapijt is €100,- a €200,- duurder. Een trap bedekken met PVC is het duurst: je bent hier snel €1.000 tot €1.600 euro kwijt. Verkijk je echter ook niet op het verwijderen van oude trapbekleding. Dit is een tijdrovende klus. Als je dit uitbesteed ben je nog eens €500,- euro kwijt. Met andere woorden: een trap renoveren door trapbekleding is een flinke investering. Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe trap ben je van harte welkom in onze showroom.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op of kom langs!

Heb je een vraag over een trap of wil je meer informatie over onze producten en diensten? Wij zijn vijf dagen per week bereikbaar voor maatadvies. Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom in Joure (Friesland).
© 2022 AA Trappen / Privacy policy

© 2020 AA-Trappen

Privacy policy